Forum/Gästbok
  Club 4CV Suède
Box 7488
103 92 Stockholm
E-post:info@club4cv.se
Startsida
Historik
Nyheter
Bildarkiv
Länkarkiv
Klubbinfo

Evenemang

Lag om instansade chassienummer
← Tillbaka till Forum *
Lag om instansade chassienummer

2015-04-15 13:02
MHRF skriver i dag om att det numera kan bli krav på ombesiktning om chassienumret inte finns instansat på fordonet. Men detta gäller endast från 1969 års modell och framåt. 4CV har aldrig haft annat än chassienummerplåten (den rombformade) i bagagerummet och därmed ska inget besiktningsföretag kräva ramstansade siffror varken vid kontroll- eller registreringsbesiktning av 4CV, enligt Jan Tägt, MHRFs generalsekreterare. Alla 4CV ingår under paragraf 4 i TSFS 2013:63, 4 kap. Identitetsmärkning: "Bil och släpvagn av 1968 eller tidigare årsmodell, ska ha identfieringsmärkning (chassienummer eller motsvarande) som är instansad i fordonet ellre anbringad på skylt på fordonet." På 4CV är det "anbringad på skylt på fordonet" som gäller. Denna info kommer även att bifogas på papper med Bulletin nr 3, som snart kommer i din brevlåda tillsammans med Småfranskan. Placera gärna detta blad i din 4CV-pärm, ifall diskussion skulle uppstå vid besiktning.
Leif Hurtig
Svara på "Lag om instansade chassienummer"

Namn: Epost: Hemsida:
Dagens datum: (2 siffror) E-post och hemsida är frivilliga uppgifter.
← Tillbaka till Forum *

Instruktioner

För att läsa eller skapa ett inlägg under någon av de befintliga rubrikerna, klickar man på resp. rubrik och skriver sitt inlägg eller sin kommentar i rutan under "Svara på".

Under "Forum" kan man ställa frågor om och diskutera sådant som har med bilarna att göra. Man kan skapa nya rubriker, men det är önskvärt att inte skapa allt för många rubriker.

Under "Gästbok" Kan man lämna kommentarer till evenemang, hemsidan mm eller lämna allmänna synpunkter och önskemål.

Klubben förbehå
ller sig rätten att stryka olämpliga inslag eller byta rubrik.